KIMYO ASOSLARI: DAVRIY QONUN VA ATOM TUZILISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Kimyo - moddalar, ularning xossalari, tarkibi, tuzilishi va o‘zgarishini o‘rganadigan fan. Maktab kursida atomning davriy qonuni va tuzilishini o‘rganishga alohida e’tibor beriladi, chunki bu mavzular kimyoviy reaktsiyalar va moddalarning xususiyatlarini tushunish uchun asosiy hisoblanadi. Ushbu maqolada davriy qonun bilan bog‘liq asosiy tushunchalar, atomning tuzilishi va davriy sistemada kimyoviy elementlarning joylashishining o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi.