ESHITISHDA NUQSONI BO’LGAN BOLALARDA PSIXIK JARAYONLAR, NUTQIY ESHITUV VA NUTQNI TEKSHIRISH METODLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada eshitishda nuqsoni bo’lgan bolalarda psixik jarayonlar, nutqiy eshituv va nutqni tekshirish metodlari to’g’risida ma’lumot beriladi. Eng oddiy va yengil metod eshituvni nutq orqali tekshirishdir. Ushbu metodning e’tiborli tomoni shundaki maxsus uskuna va vositalar, shuningdek inson eshituv funksiyasining asosiy roli mosligi, nutqiy muloqot vositasi bo‘lib xizmat qiladi.