Valentlik va so‘z yasalishi o‘zbek tilida: leksik-sintaktik jihatlar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola o‘zbek tilida so‘z yasalishi jarayonida valentlik tushunchasining o‘rni va uning leksik-sintaktik jihatlarini tahlil qiladi. So‘z yasovchi qo‘shimchalar yordamida yangi so‘zlar hosil qilinishi tilning leksik boyligini kengaytirish bilan birga, gap tuzilmasi va sintaktik bog‘lanishlar sistemasiga ham ta’sir qiladi. Valentlik tushunchasi fe’l va boshqa so‘z turkumlarining bog‘lanish imkoniyatlarini aniqlab beradi. Ushbu maqolada so‘z yasalishi jarayonida valentlikning qanday o‘zgarishi, ularning o‘zaro ta’siri va bu jarayonlarning o‘zbek tili grammatikasi va semantikasiga ta’siri yoritiladi.