ДАВЛАТ БАНКЛАРИДА ИНСОН РЕСУРСЛАРИНИ БОШҚАРИШ ТИЗИМИНИ РАҚАМЛАШТИРИШ: АСОСИЙ ЙЎНАЛИШЛАР ВА СТРАТЕГИК ИМКОНИЯТЛАР (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Мазкур мақолада Тўртинчи саноат инқилоби шароитида тижорат банклари учун инсон ресурсларини бошқариш (HRM) тизимини рақамли трансформация қилишнинг назарий-концептуал асослари ва амалий йўналишлари чуқур тадқиқ этилган. Мақолада HR'ни рақамлаштиришнинг асосий ҳаракатлантирувчи кучлари, жумладан, ташқи (финтех рақобати, истеъдодлар учун кураш) ва ички (операцион самарадорлик, ходим тажрибасини яхшилаш) омиллар тизимли таҳлил қилинган. Асосий эътибор ходимнинг ҳаёт циклининг барча босқичларини – истеъдодларни жалб қилишдан тортиб, уларни ривожлантириш ва мотивация қилишгача – қамраб олувчи рақамли технологиялар (ATS, LMS, CPM, HRIS)нинг амалий қўлланилишига қаратилган.