Amyobasimon bir hujayralilarning tuzilishi va ularning xillari. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada Sarcomastigophora tipining qanday hayot kechirishi,tashqi muhitga moslashishi,inson uchun foydali va zararli tamonlari yoritilgan.Shuningdek bu tipning sarkodalilar va xivchinlilar sinfi haqida ma'lumodlar berilgan.Sarkodalilar sinfining nurlilar,quyoshlilar,ildiz oyoqlilar va acantariya kenja sinflarini qayerlarda uchrashi,tuzilishi va xivchinlilar sinfini òsimliksimon xivchinlilar va hayvonsimon xivchinli kenja sinflari yoritilgan