Ildiz haqida umumiy tushuncha va uning hillari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ildiz o‘sishi chegaralanmagan asosiy vegetativ organ hisoblanadi. Ildiz rinevidlar, psilofitlar va moxsimonlardan tashqari barcha yuksak o‘simliklar uchun xosdir. Кelib chiqishiga ko‘ra ildizlar 3 guruhga bo‘linadi. 1. Asosiy ildiz. 2. Yon ildiz. 3.Qo‘shimcha ildizlar.