Klinik laboratoriyada tekshirishning ahamiyati (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada klinik laboratoriyada tekshirishning zamonaviy tibbiyotdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Gemotologik, biokimyoviy, immunologik va mikrobiologik tekshiruvlar tibbiy diagnostika jarayonida qanday o‘rin tutishi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalarning bu sohadagi roli va laboratoriya tahlillarining aniqligi, tezkorligi hamda kasalliklarni erta bosqichda aniqlashdagi ahamiyati yoritilgan. Maqola klinik laborator diagnostikasining zamonaviy tibbiyotda kasalliklarni aniqlash va davolashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatib beradi.