РИМ ҲУҚУҚИДА СЕРВИТУТЛАР (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Рим ҳуқуқшунослари қадимги даврдан то ҳозирги кунгача халқаро ҳуқуқда ўз ўрнига эга бўлган Рим ҳуқуқи фанини яратдилар. Бу инсоният тарихидаги биринчи юридик фан бўлиб, унда дунёвий ҳуқуқнинг абстракт нормалари мавжуд эди. Римлик ҳуқуқшунослар мазкур мероси ҳозирги даврда халқаро ҳуқуқда фаол қўлланилмоқда. Ушбу мақолада рим ҳуқуқида сервитут ўрнатишнинг ўзига хос хусусиятлари кўриб чиқилади.