TIJORAT BANKLARI AKTIVLARINING RENTABELLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu tadqiqot ishi tijorat banklari aktivlari rentabelligini oshirish mexanizmlarini oʻrganish va tahlil qilishga bagʻishlangan. Hozirgi bank sohasida raqobat kuchayib bormoqda va banklar doimiy ravishda oʻzgarib turadigan iqtisodiy va moliyaviy muhitga duch kelishmoqda. Shu sababli, aktivlar rentabelligini oshirish ularning barqarorligi va oʻsishini taʻminlashga intilayotgan banklar uchun asosiy vazifaga aylanadi.