O‘zbek oilasining ijtimoiy psixologik jihatlari. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘zbek  oilasi serfarzandlik, bolajonlik, oilaparvarlik kabi ijobiy  xususiyatlari  bilan  ajralib turadi. Oilaga sharqona, o‘zbekona sodiqlik, o‘tgan etti pushtini bilish, ota-ona, qarindosh-urug‘, keksalarga hurmat, yoshlarga mehribonlik, oila a’zolari, er-xotin va farzandlar o‘rtasidagi munosabatlarning mustahkamligi uning o‘ziga xos xususiyatlaridir.  Shu sababdan  oilani  psixologik tadqiqotlar asosida o‘rganib, oilani qadriyat sifatida shakllantirish  muammosini o‘rganish mumkin.