YOSH BOLLARGA INGLIZ TILI GRAMMATIKASINI O'RGATISHNING ZAMONAVIY USULLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola yosh bolalarga ingliz tili grammatikasini o'rgatishning zamonaviy va samarali usullarini yoritadi. Hozirgi kunda ta'lim usullari va texnologiyalarining rivojlanishi bolalarning ingliz tilini o'rganish jarayonini qiziqarli va interaktiv qilmoqda. Maqolada kommunitativ yondashuv, induktiv yondashuv, texnologiyalarni qo'llash va ta'limiy o'yinlar kabi usullar batafsil ko'rib chiqiladi. Kommunikativ yondashuv bolalarga tilni real hayotdagi muloqotda qo'llashni o'rgatadi, induktiv yondashuv esa ularning tahliliy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantiradi. Texnologiyalarni qo'llash usuli orqali mobil ilovalar va onlayn platformalar yordamida bolalar qiziqarli va samarali o'rganish imkoniyatiga ega bo'ladilar. Ta'limiy o'yinlar esa bolalarning darslarga qiziqishini oshiradi va ularni faol ishtirok etishga undaydi. Ushbu zamonaviy usullar orqali bolalar nafaqat grammatika qoidalarini o'rganadilar, balki ingliz tilida muloqot qilish ko'nikmalarini ham rivojlantiradilar. Maqola o'qituvchilar va ota-onalar uchun foydali bo'lib, bolalarning ingliz tilini o'rganish jarayonini samarali tashkil etishga yordam beradi