YURAK FAOLIYATI NAZARIYASI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bugunga kelib tibbiyot juda tez suratlarda rivojlanganini o’z ko’zlarimiz bilan ko’rishimiz mumkin. Shunga yarasha uning bilimiga bo’lgan e’tibor va talab ham ortmoqda. Barcha insonlar o’z tanasida qanchalar ko’p, murakkab va muhim organ va sistemalar borligini bilishi kerak. Bulardan biri inson organizmi uchun eng muhim bo’lgan qon aylanish sistemasining markaziy organi bo’lgan yurakdir. Yurak- juda murakkab tuzilgan va juda katta vazifani bajaruvchi organ hisoblanadi. Bu maqolada yurakning tuzilishi, inson tanasida joylashuvi, uning faoliyati, va faoliyati buzilishidan kelib chiqadigan xavfli kasallikar haqida so’z boradi