OQILA AYOL - OILA BAXTI VA JAMIYAT TARAQQIYOTINING ASOSI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada oqila ayolning oilaviy baxt va jamiyat taraqqiyotidagi tutgan o‘rni yoritiladi. Oqila, ma'rifatli, sabrli va mas'uliyatli ayollar orqali oilaviy muhit barqarorligi, farzand tarbiyasi va ijtimoiy rivojlanish kafolatlanadi. Shuningdеk, maqolada ayollarning zamonaviy jamiyatdagi ijtimoiy-iqtisodiy faoliyati, ularning bilim va salohiyatini to‘g‘ri yo‘naltirish orqali mamlakat taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi haqida fikr yuritiladi.