OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA SPORT- JURNALISTIKASINING TUTGAN O’RNI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola sport jurnalistikasining ommaviy axborot vositalari sohasidagi ko'p qirrali rolini o'rganadi. Unda sport jurnalistikasi sportchilar va muxlislar o‘rtasida qanday ko‘prik bo‘lib xizmat qilishi, sportchilarga o‘z hikoyalari va tajribalari bilan o‘rtoqlashishlari uchun platforma bo‘lib xizmat qilishini, shu bilan birga tarafdorlar orasida hamdardlik va hayratni uyg‘otishini ta’kidlaydi. Bundan tashqari, maqolada sport jurnalistikasi shaffoflik va yaxlitlikni ta'minlash uchun sport industriyasidagi korruptsiya va axloqiy qoidabuzarliklarni ochib beradigan kuzatuvchi vazifasini qanday bajarishi muhokama qilinadi.Maqolada, shuningdek, sport jurnalistikasi sport ishqibozlarining ishtiyoqi va ishtiyoqini qanday kuchaytirishi, o'yin-kulgi, ma'lumot va jamoatchilik manbai bo'lib xizmat qilishi ta'kidlangan.