BUGUNGI KUNDA RAQAMLI IQTISODIYOTNING RIVOJLANISHI YASHIRIN IQTISODIYOTNI QISQARTIRISHGA ASOSDIR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish va uni jamiyatda keng targ’ib qilish usullari yo‘llari va bugungi shiddat bilan rivojlanayotgan global iqtisodiyotimizda uning qanchalar muhim ekanligi haqida fikr yuritamiz. Bugungi kunda raqamli iqtisodiyot iqtisodiyotimizning deyarli barcha sohalarida mavjud bo‘lib, shu bilan birga yashirin iqtisodiyotni ham dunyo miqyosida keng tus olganligi va buning kelib chiqish sabablari hamda oldini olish usullari haqida so‘z boradi. Ushbu maqolamizning maqsadi raqamli iqtisodiyotimizga texnik texnologik yangiliklar kiritish orqali jamiyatimiz fuqarolarining moliyaviy savodxonligini oshirish va ularni dasturiy savodxonlik darajasini kengaytirishga qaratilgan.