IQTISODIYOTNING RIVOJLANISHIDA DAVLAT BYUDJETINING AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada davlatning asosiy moliyaviy rejasi sifatida davlat iqtisodiy imkoniyatlarining moliyaviy asoslarini tashkil etadigan davlat byudjetining iqtisodiyot takomillashib borishida tutgan o`rni va davlat byudjetining iqtisodiy kategoriya sifatida asosiy xususiyatlari haqida batafsil ma`lumot berilgan.