TIJORAT BANKLARIDA BANK KAPITALI HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola tijorat banklarida bank kapitalini hisobga olishni takomillashtirishning dolzarb masalalariga bag'ishlangan. Tadqiqot maqsadi bank kapitali hisobini takomillashtirish bo'yicha tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat.Tadqiqot usullari sifatida ilmiy adabiyotlarni tahlil qilish, statistik ma'lumotlarni o'rganish va umumlashtirish qo'llanilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, bank kapitalini hisobga olishni takomillashtirish banklarning moliyaviy barqarorligini oshirish va risklar darajasini pasaytirishga yordam beradi. Maqolada bank nazorati va tartibga solish organlarining roli, xalqaro standartlarning ahamiyati va bank kapitalini boshqarishning zamonaviy usullari muhokama qilinadi.