O‘ZBEKISTON XALQ RASSOMLARI IJODINI O‘RGATISH ORQALI BOSHLANG’ICH SINF O‘QUVCHILARINI TASVIRIY SAN’ATGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekiston xalq rassomlari hayoti va ijodi haqida keng ma’lumotlar yoritadi, ularning betakror asarlarini taxlil qilib, asarlar yaratilish jarayonlari haqida ham ma’lumotlar bayon etadi. Shu bilan bir qatorda rassomlar ijodini o‘rgatish orqali maktab yoshidagi va ayniqsa boshlang’ich sinf o‘quvchilarini tasviriy san’atga bo‘lgan qiziqishlarini oshirishga yaqindan yordam beradi.