SOLIQ TIZIMI VA UNING SOLIQ OBYEKTIGA KO`RA TURLARI. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada soliqlarning jamiyatda amal qilishi bilan bog`liq barcha munosabatlarni o`zida aks ettiruvchi elementlarning o`zaro bog`liq holda bir-birini to`ldirish tartibida amal qilish jarayoni hisoblangan soliq tizimi va uning ma`lum turlari haqida batafsil ma`lumot berilgan. Bundan tashqari, soliq tizimi haqida so`z yuritilganda, aytib o`tishimiz joiz bo`lgan soliq tizimi va soliq solish tizimi tushunchasining bir-biridan farqi ham atroflicha yoritib o`tilgan.