АҲОЛИ ДАРОМАДЛАРИНИНГ БАЪЗИ ДEМОГРАФИК КЎРСАТКИЧЛАРГА ТАЪСИРИ (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Аҳолининг туғилиши асосий демографик жараёнлардан бири ҳисобланиб, унга турли хил омиллар ўз таъсирини кўрсатади. Бунга аҳолининг репродуктив саломатлиги ва унга бевосита таъсир қилувчи тиббий ва биологик омиллар билан бирга қаторда, мамлакатнинг сиёсий, иқтисодий ва ижтимоий ҳолати ҳам ўз таъсирини кўрсатади.