KEKSA YOSHDAGI NOPSIXOTIK RUHIY BUZILISHLARNING KLINIK, PSIXOLOGIK VA NEYROFIZIOLOGIK XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada neyrofiziologik usullardan foydalangan holda serebrovaskulyar patologiyasi bo'lgan bemorlarda miya disfunktsiyasi natijasida kelib chiqadigan psixotik bo'lmagan ruhiy kasalliklarning klinik, psixologik va neyrofiziologik xususiyatlari ko'rib chiqiladi. Tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, miya disfunktsiyasi serebrovaskulyar kasalligi bo'lgan bemorlarda rivojlanadi. Ushbu o'zgarishlar juda sezgir neyrofiziologik usullar yordamida aniqlandi.Neyrofiziologik usullardan foydalanish nafaqat psixotik bo'lmagan ruhiy kasalliklarni va ularning buzilish darajasini aniqlash, balki miyadagi patologik kasalliklarni lokalizatsiya qilish imkonini berdi.