2-TOIFA DIABET VA DIABETIK ANGIOPATIYA BILAN OG'RIGAN BEMORLARDA XAVOTIR-DEPRESSIV BUZILISHLAR. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada badandagi profilaktika muassasalariga murojaat qilayotgan bemorlarda ruhiy buzilishlarning polimorfizmi yuqori darajada tasvirlangan. JSST ma'lumotlariga ko‘ra, o‘rtacha va og‘ir somatik kasalliklarga chalingan bemorlarning yarmidan ko‘pi qandaydir ruhiy kasalliklarga ega. Somatik va ruhiy kasalliklarning yuqori tarqalishi, surunkali kechishi, polietiologiyasi, polimorfizmi diabet kasalligini somatik bemorlarda ruhiy kasalliklarni o‘rganish va tizimlashtirish uchun eng mos modelga aylantiradi.