DAVLAT SANOAT STRATEGIYASINI AMALGA OSHIRISHNING INSTITUTSIONAL MUAMMOLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada sanoatlashuv jarayonini jadallashtirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lgan davlat sanoat strategiyasining institutsional jihatlari ko‘rib chiqilgan.Zamonaviy sanoat strategiyasining institutsional islohotlar sharoitidagi maqsad va vazifalari ko‘rsatilgan. To‘rtinchi sanoat inqilobi va industrial taraqqiyotning yangi davrida texnologik ildamlashlar xususiyati bayon qilingan. Shuningdek, milliy sanoatning institutsional tuzilmasi, institutsional muhiti, institutsional muammolari hamda ularni hal qilishning chora-tadbirlari to‘g‘risida mulohaza yuritilgan.