BOLALARDA BURUN HALQUM LIMFOID BEZI GIPERTROFIYASI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqola bolalar otorinolaringologiyasining eng keng tarqalgan muammosi - bolalardagi adenoidlar muammosiga bag'ishlangan. Burun halqum bezi gipertrofiyaning etiologiyasi, diagnostikasi va davolash xususiyatlari ko'rib chiqiladi. Hozirgi bosqichda ushbu patologiyasi bo'lgan bolalarni tekshirish va davolashning yagona algoritmini tuzish zarurati mavjud