SURUNKALI YIRINGLI POLISINUSITLI BEMORLARNI DAVOLASHDA REGIONAL ANTIBAKTERIAL TERAPIYANI PAST CHASTOTALI ULTRATOVUSH BILAN BIRGA QO‘LLASH SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Surunkali yiringli polisinusitlarni konservativ davolashda yangicha yondashuv usullarini izlash zamonaviy tibbiyotning dolzarb muommolaridandir Hozirgi vaqtda burun yondosh bo‘shliqlarini yallig`lanish kasalliklarini ratsional konservativ davolashda umumiy ta’sir qiluvchi dori vositalari mahalliy davolash bilan birgalikda qo‘llanilmoqda. Biz burun yondosh bo‘shliqlarini yiringli yallig`lanish kasalliklarini davolashda sefamedni 200 000 TB eritmasini regional intradermal yuborishni va past chastotali ultratovush (44 kHz) terapiyasini birga qo‘llashni taklif etamiz. 40 nafar bemorlarning davo natijalari taqdim etilgan. Sefamed eritmasi va past chastotali ultratovushni qo‘llanilgandagi samaradorligi tahlil qilindi. Shunga qaramay asosiy guruhda 5% bemorlar, nazorat guruhda 24% bemorlarda davolash vaqtinchalik samara berib keyin qaytalandi.Sefamed eritmasi past chastotali ultratovush bilan birga qo‘llanilganda yaxshi samara berdi.