SO‘ZLARNING SO‘Z TURKUMLARIGA AJRATISHNING ASOSIY TAMOYILLARI XUSUSIDA AYRIM MULOHAZALAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi o‘zbek adabiy tili fanining asosiy mavzularidan biri bo‘lgan so‘zlarning so‘z turkumlariga ajratishning asosiy tamoyillari haqida so‘z yuritiladi. Unda ushbu tamoyillardagi asosiy xususiyatlar va ularning gapda qo‘llanilish aspektlari, o‘zaro semantik farqli jihatlari borasida tahlillar asosida ma’lumotlar berilgan