BANKLARDA RISK-ASOSLANGAN AUDIT YONDASHUVINI QO‘LLASH: AFZALLIKLARI VA QIYINCHILIKLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola banklarda risk-asoslangan audit yondashuvini qo‘llashning afzalliklari va qiyinchiliklarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot doirasida yondashuvning nazariy asoslari va amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan.Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, risk-asoslangan audit banklar uchun bir qator afzalliklarga ega, ammo shu bilan birga muhim qiyinchiliklarni ham keltirib chiqaradi. Maqolada risk-asoslangan auditni samarali joriy etish uchun tavsiyalar berilgan.