BOSHQARUV HISOBI TIZIMIDA TASHKILIY - USLUBIY TA’MINOTINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola boshqaruv hisobi tizimlarida tashkiliy va uslubiy yordamni takomillashtirishga qaratilgan strategiyalarni har tomonlama o‘rganishni taqdim etadi. Tadqiqot samarali boshqaruv hisobining ongli qarorlar qabul qilishni osonlashtirish, resurslarni taqsimlashni optimallashtirish va umumiy tashkiliy samaradorlikni oshirishdagi muhim rolini o‘rganadi. Nazariy asoslar, empirik tadqiqotlar va amaliy tushunchalar sintezi orqali ushbu tadqiqot zamonaviy biznes muhitida boshqaruv hisobi tizimlarining samaradorligi va ta'sirini oshirishning asosiy yo‘nalishlarini yoritadi. U moliyaviy ma'lumotlar, samaradorlik ko‘rsatkichlari va boshqaruv hisobi doirasidagi strategik maqsadlarning uzluksiz integratsiyasini qo‘llab-quvvatlash uchun mustahkam tashkiliy tuzilmalar va metodologiyalar zarurligini ta'kidlaydi. Ushbu asosga asoslanib, maqola tashkiliy qo‘llab-quvvatlashni kuchaytirish bo‘yicha asosiy strategiyalar, jumladan, aniq hisobot ierarxiyasini o‘rnatish, ma'lumotlarni to‘plash jarayonlarini soddalashtirish va korxona resurslarini rejalashtirish (ERP) tizimlari va biznes razvedkasi (BI) kabi ilg‘or texnologik yechimlarni amalga oshirishni o‘z ichiga oladi