(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Til turli madaniyatlar va jamiyatlar o’rtasidagi muloqot va o’zaro munosabatlarni shakllantiradigan kuchli vositadir. Yozma nutq sohasida adabiy til me’yorlari ma’no, estetik va madaniy tuslarni yetkazishda katta ahamiyatga ega. Ushbu maqola yozma nutqdagi adabiy til me’yorlarining ko’rib chiqadi va o’zbek adabiyotlari misoldi o‘rganadi. Til tanlash, grammatik tuzilmalar va stilistik elementlar matn ifodasining boyligi va murakkabligiga qanday hissa qo‘shishini o‘rganadi. Vaqt o‘tishi bilan adabiy til me’yorlarining evolyutsiyasi va ularning zamonaviy yozma nutqqa ta’siriga e’tibor qaratgan holda, ushbu maqola til amaliyotidagi an’ana va innovatsiya o‘rtasidagi dinamik o‘zaro ta’sirni yoritishga qaratilgan.