(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish va zamonaviy bozor iqtisodiyoti tamoyillari mavzusi, global iqtisodiyotdagi o‘zgaruvchan sharoitlar va rivojlanayotgan mamlakatlarda iqtisodiy faoliyatni rivojlantirishning ahamiyatini ta’kidlaydi. Boshqaruv mexanizmlari, sifatli boshqaruv tizimlarini o‘rnatish, korporativ boshqaruv prinsiplarini amalga oshirish, yagona markaziy moliya siyosatlarini amalga oshirish kabi usullarni keng tarqalgan shakllarda qo‘llashni ta’minlaydi. Zamonaviy bozor iqtisodiyoti tamoyillari esa, innovatsion texnologiyalar va tarmoqlarning rivojlanishi orqali tijoratda yangiliklarni yaratishni, xizmatlarni sifatliroq va samaraliroq takomillashtirishni ta’minlaydi. Bu jarayonlarning asosiy maqsadi - mamlakatlarning iqtisodiy islohotlarini zamonaviy bozor talablari asosida rivojlantirish va ularga mos keladigan strategiyalar tuzishdir. Ushbu maqolada boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish va zamonaviy bozor iqtisodiyoti tamoyillari haqida ilmiy ma’lumotlar tadqiq etilgan