(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Oʻzbek xalq ogʻzaki ijodining oʻziga xos janri boʻlgan askiya san’atini oʻrganish, yozib olish, ularning leksik jihatlarini tadqiq qilish ilm-fan oldida dolzarblik kasb etib kelgan. Tadqiqotimiz manbayi boʻlgan askiyaga xos boʻlgan xususiyatlarni oʻrganish, mavzuiy guruhlarni chuqur tahlil qilishni talab qiladi