(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bugungi kunda mamlakatimizda investitsiya salohiyatini va uni rivojlantirishga katta ahamiyat berilyapdi. Bundan tashqari investitsiyalrni jalb qilish va iqtisodiy sohalarni rivojlantirish nafaqat Davlatimizning balkim barcha tadbirkorlarning ham maqsadiga aylangan desak xato boʻlmaydi. Investitsion salohiyatni oshirish mamlakatni iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishining asosiy vositalaridan biri boʻlib xizmat qiladi. Buning uchun biz avvalambor iqtisodiy bilimlar ayniqsa aynan investitsiyaning Davlatimiz Moliyasida qanchalar ahamiyatli ekanligi haqida chuqur bilim va koʻnikmalarga ega boʻlishimiz zarur