(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Inflyatsiya O‘zbekiston oldida turgan muhim iqtisodiy muammo bo‘lib, mamlakat iqtisodiyoti va jamiyat hayotining turli jabhalariga ta’sir qiladi. Ushbu maqolada O‘zbekistonda inflyatsiyaning sabablari va oqibatlari o‘rganilib, unga qarshi kurashish bo‘yicha hukumat strategiyalari tahlil qilinadi va ularning samaradorligi baholanadi. Unda O‘zbekistonning inflyatsiyaga qarshi sa’y harakatlarini qo‘llab-quvvatlashda xalqaro tashkilotlar va sherikliklarning roli ham muhokama qilinadi. Mavjud adabiyotlar va statistik ma’lumotlarni har tomonlama ko‘rib chiqish orqali ushbu maqola O‘zbekistondagi inflyatsiyaning hozirgi holati haqida tushuncha beradi va kelajakdagi siyosat yo‘nalishlari bo‘yicha tavsiyalar beradi