(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Shuni ta’kidlash kerakki, Tryuchler firmasi avtotoytitkichdan so‘ng samarasi yuqori bo‘lganligi uchun aynan ko‘p funksiyali separatorni, undan keyin esa dastlabki tozalash mashinasini tavsiya etadi. Shunday qilib, dastlabki tozalash mashinasidan oldin og‘ir jismlar, metallar separatorlari, yong‘in oldini oluvchi separatorlar keng ko‘lamda qo‘llanilmoqda. Ularda asosan har xil prinsipda ishlovchi sezgir va ijrochi elementlardan hamda eng sodda qurilmalardan foydalanilgan. Mamlakatimizda standart talablariga asoslangan holda sifatli tо‘qimachilik olovbardosh matosi olinganligi, matoning fizik mexanik xossalarini tadqiq etilganligi keltirilgan