(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Yuqori Uyg‘onish davri uslubining asoschisi va tipik vakili Leonardo da Vinchi san’atning ko‘pgina turlarida o‘z kuchini sinab ko‘rdi, matematika, mexanika, fizika sohasida ilg‘or fikrlarni ilgari surdi. Uning har bir asari hayotni o‘rganish zamirida yuzaga kelgan, ijodkorning qalb harorati bilan isitilgan va hayotga bo‘lgan munosabatini ifodalovchi asarlardir. Uning shox asari “Monna Liza” ham hozirgi kungacha barcha san’at shaydolarini o‘yga cho‘mdirib kelmoqda. Asardagi obraz kimga tegishli ekanligi haligacha noma’lumligicha qolmoqda