(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Transport yo‘nalishlarini rivojlantirishda strategik rejalashtirish tabiiy yashash joylari va madaniy ob’ektlarni saqlashni ko‘rib chiqadi. Transport infratuzilmasida barqaror integratsiyalashuvi O‘zbekistonni o‘zining tarixiy xazinalari va ekotizimlarining nozik muvozanatini qadrlaydigan manzil sifatida belgilaydi va O‘zbekiston transporti rivojlanishining o‘ziga xos xususiyatlari, uning tarixiy sharoiti, hozirgi holati va kelajak istiqbollari o‘rganilib, bu o‘zgarishlarning turizm landshaftiga qanday ta’sir qilganiga alohida e’tibor qaratiladi.