(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada ART pedagogikasi vositasida tayyorlov guruhi bolalarining ijodkorligini rivojlantirishning tashkiliy, pedagogik, texnologik, refleksiv va kvalimetrik mexanizmlari integratsiyalashgan mashg‘ulotlar o‘rtasidagi uzviylik hamda uzluksizlikni ta’minlash orqali kreativ yondashuv asosida pedagoglarning faollgini oshirish, motivatsiya hamda qo‘llab-quvvatlash, shuningdek resurslarni maqsadli yo‘naltirish imkonini beradi. Bu esa, o‘z navbatida tayyorlov guruhi bolalari nutqini o‘stirish va tafakkurini rivojlantirish uchun zaruriy muhitni yaratishi nazariy asoslangan