(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada o‘rta maktab o‘quvchilari misolida zamonaviy ta’lim muhitida tadbirkorlikni o‘qitish bo‘yicha ishlarni rejalashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadbirkorlik asoslarini o‘qitishning mavjud yondashuvlari tahlil qilinadi va maqsadli auditoriyaning yosh xususiyatlarini hisobga olgan holda eng samarali usullar aniqlanadi. Turli ta’lim dasturlari va kurslarini joriy etish natijalari muhokama qilinadi. Interfaol va dizayn o‘qitish usullaridan foydalangan holda o‘rta maktab o‘quvchilari uchun tadbirkorlik darslarini rejalashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.