(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘rta maktab o‘quvchilarida media savodxonligi ko‘nikmalarini rivojlantirish ularni ommaviy axborot vositalari muhim rol o‘ynaydigan zamonaviy dunyoda yashashga tayyorlash uchun juda muhimdir. Ushbu maqolada o‘rta maktab o‘quvchilarida media savodxonligini shakllantirishning asosiy yondashuvlari va usullari muhokama qilinadi. Turli xil ta’lim strategiyalari va dasturlarining samaradorligini o‘rganish natijalari tahlil qilinadi. Media ta’limni maktab o‘quv dasturlariga integratsiya qilish muammolari va imkoniyatlari muhokama qilinadi. Maktab ta’limi tizimiga media savodxonligini joriy etishning eng istiqbolli usullari to‘g‘risida xulosalar chiqariladi