(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida kreativlik potensialining tarkibiy asoslari va ustuvor tamoyillari haqida fikrlar bayon etilgan. Ta’lim samaradorligini oshirish, mutaxassislarning kasbiy kompetentlik darajasini rivojlantirish, rahbar va pedagog kadrlarni innovatsion faoliyatga yo‘naltirish, oliy ta’lim muassasalaridagi o‘quv jarayoniga innovatsion ta’lim va axborot kommunikatsiya texnologiyalarini tadbiq etish, ilg‘or xorijiy tajribalarni o‘zlashtirish va maqsadli yo‘naltirish oliy ta’lim tizimini modernizatsiyalashdagi dolzarb vazifalar sifatida belgilanishi maqolada o‘z aksini topgan.