(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Xirurgik stomatologiya, tish va ogʻiz tizimiga kirurugik ravishda qaratilgan jarayonlarni oʻz ichiga oluvchi soha. Bu tibbiy yoʻnalish, tish chirishlar, implantatsiyalar, ogʻizni tozalash, cyst va tumorlarni oʻlib tashlash, va blok turar joylarni ochish jarayonlarini oʻz ichiga oladi. Maxillofacial xirurgiya deb ataladigan bu soha, insonlarning oral sakkiz organlaridagi qattiq muammolarni hal qilishda keng koʻlamli xizmat koʻrsatadi. Xirurgik stomatologiya, sogʻligi va goʻzalligi saqlash, funksiyalarni tiklash, va estetik tuzish asosida insonlarga yordam bera olish uchun mahsulotli va keng doiradagi usullar bilan mashgʻuldir