(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘qituvchi bilan o‘quvchining o‘quv vazifalarini hal etishga qaratilgan o‘zaro bog‘langan faoliyati yo‘Ilari va usullarini o‘qitish metodlari deb atash qabul qilingan. Metodlar pedagogning asboblaridir. U metodlardan foydalanib bilim beradi. O‘quvchilaming ko‘nikma va malakalarini shakllantiradi hamda rivojlanishiga har tomonlama ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli hamma o‘qitish metodlarini mukammal bilish va ulardan moxirona foydalanish pedagog uchun kasbiy zarurat va ayni vaqtda uning mahorat ko‘rsatkichi hisoblanadi.