(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada zamonaviy matematika uning rivojlanish tarixi, matematikaning turli sohalarida taraqqiyoti, ilm-fanning universal tilini hal qilishning kuchli vositasi ekanligi, XIX asr oxiri va XX asr boshlarida turli geometriyalar, cheksiz oʻlchovli fazolar va ularning tarixi, o‘qitilishi haqida ma’lumotlar berilgan.