(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Art-terapiya - Bu terapevtik, tuzatish va reabilitatsiya ishlarini o‘z ichiga olgan markaziy psixoterapevtik sohalardan biridir. Bemorlarga yordam berish uchun tasviriy san’at vositalaridan foydalanishga asoslangan. "Art terapiya" atamasi dastlab ingliz tilida so‘zlashadigan mamlakatlarda ishlatilgan. Bu yigirmanchi asrning birinchi yarmida paydo bo‘ldi. Ushbu atama san’atni asos sifatida ishlatib, turli xil reabilitatsiya va davolash amaliyotini anglatadi