(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada art-terapiyaning rivojlanish tarixi, psixologik mazmun-mohiyati, art-terapiya turlari, ularni inson psixikasi va “ego”siga refleksiv va relaksatsion ta’sir qilish mexanizmlari aks etgan. Mazkur tadqiqotning asosiy muammosi mashg‘ulotni to‘g‘ri tashkil qilish va o‘tkazish bilan bog‘liq bo‘lib, art terapiyani o‘qish va ijtimoiy moslashishda qiyinchiliklarga duch kelgan bolalar va o‘smirlar, stress va depressiyadan qiynalgan, nevrotik va psixosomatik kasalliklarni boshdan kechirgan shaxslarning sog‘lom ruhiy hayotga qaytarish, turli psixologik muammolarni psixokorreksiyalash uchun, psixopraflaktik maqsadlarda ham qo‘llaniladi