(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Muzliklar atrof-muhitning ajralmas qismidir va hozirgi iqlim o‘zgarishi jarayonidagi eng muhim jihat hisoblanadi. Muzliklarni tadqiq qilish, ayniqsa, dunyoning har bir tog‘li mintaqadagi iqlim o‘zgarishi kuzatilgan so‘nggi davrda juda muhim ahamiyatga ega bo‘lib qoldi. Ayniqsa, tog‘ muzliklarini o‘rganish muhim ahamiyatga ega, chunki ular muhim tabiiy suv resurslar va iqlim o‘zgarishiga moyilroq tabiiy obeyktdir. Muzliklarning erishi har bir tog‘li mintaqada kuzatiladigan va bu jarayon hatto bugun ham davom etmoqda