(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Zamonaviy dunyoda gadjetlarsiz hayotimizni tasavvur qilish qiyin, chunki turli xil elektron qurilmalar (planshetlar, smartfonlar va boshqalar) nafaqat darsdan tashqari, balki o’quv jarayonida ham qo’llanila boshlandi. Darslarda smartfonlar o’quvchilarni chalg’itadi va diqqatni jamlashiga to’sqinlik qiladi, bundan tashqari, gadjetlar o’zidan chiqarayotgan radiatsiya nurlari o’sib borayotgan organizmning jismoniy va ruhiy salomatligiga salbiy ta’sir qiladi