(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Xristian cherkovi va uning ijtimoiy roli tarix davomida jamiyatlarni shakllantirishda ajralmas bo‘lib kelgan. Cherkov Iso Masihning ta’limotida paydo bo‘lishidan tortib, turli madaniyatlar va xalqlarga tarqalishigacha ijtimoiy muammolarni hal qilish, qadriyatlarni targ’ib qilish va jamoalarni qo‘llab quvvatlashda muhim rol o‘ynadi. Xristian cherkovining ijtimoiy rolining asosiy jihatlaridan biri bu rahm-shafqat, xayriya va boshqalarga xizmat qilishga urg’u berishdir. Ushbu maqolada Xristian cherkovi va uning ijtimoiy roli haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar berilgan