(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mamlakatimizda o‘rta tibbiyot xodimlarini tayyorlash , malakasini oshirish tibbiyot muassasalarida hamshiralik ishini xalqaro andozalarga mos tarzda tashkil etish borasida zamonaviy tizim yaratilgan. “O‘zbekiston Respublikasida Xorijiy tillarni o‘rganishni ommalashtirish faoliyatini sifat jixatidan yangi bosqichga olib chiqish chora tadbirlari to‘g‘risidagi” O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 19.05.2021 yildagi PQ-5117 sonli qarori asosida yaratilgan. Ta’lim tizimini isloh qilish, yangilash , o‘qitishning zamonaviy uslublarini tadbiq qilish, o‘quv jarayonini yangilash, zamonaviy ta’lim vositalaridan foydalnishni yo‘lga qo‘yish demakdir. Tibbiy ta’lim chet tili ya’ni ingliz tilini o‘rni va bu yurt ravnaqini oshirishda, tibbiyotni rivojlantirishda ham aynan tilning axamiyati katta