(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Qulay muhitni ta’minlash davlatning birlamchi vazifasi bo‘lishiga qaramay, davlat-xususiy sheriklikni amalga oshirish maqsadlari ekologik sohani qamrab oladi. DXSh maqsadlarini kengroq tushunish, DXSh loyihalarini amalga oshirish atrof muhitni muhofaza qilish, ekologik xavfsizlikni ta’minlash va tabiiy resurslardan oqilona foydalanish kabi ijtimoiy-iqtisodiy vazifalarni amalga oshirishga qaratilgan bo‘lishi kerak